Alvarin Metalli

alvarin-metalli-helmi-ahonen-sponsorointi-ratamelonta-

Posiitiivista näkyvyyttä kumppanuusohjelmalla


Alvarin Metallin kumppanuusohjelmassa on kaksi osa-aluetta eli järjestöyhteistyö ja sponsorointi. Tämän lisäksi osallistumme hyväntekeväisyysprojekteihin, kuten joulukeräykseen lasten ja nuorten hyväksi. Toiminnallamme haluamme tulla tunnetuksi nykyaikaisena metallialan yrityksenä, joka kunnioittaa luontoa, edistää hyvinvointia sekä arvostaa yhteistyötä ja kumppanuutta.

Ratameloja Helmi Ahonen tulevaisuuden lupauksena

Yksi Alvarin Metallin sponsorikohteista on 17 vuotias Helmi Ahonen, joka on lähes ylivoimainen omassa sarjassaan. Viime kilpailukaudella helsinkiläistä Merimelojat ry:tä edustava Ahonen voitti ratamelonnan T16-sarjan Suomen mestaruudet kaikilla yksikkökajakilla kilpailtavilla matkoilla ja varmisti myös Suomen Cupin voiton. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Helmi ylsi viidenneksi.

Ratamelonnassa pääasialliset kilpailumatkat 200, 500, 1000 ja 5000 metriä. Näistä 200, 500 ja 1000 metriä melotaan suorilla radoilla, kukin kilpailija omalla radallaan. 5000 metriä melotaan sen sijaan kierroskilpailuna. Yksikköjen lisäksi radalla kilpaillaan myös kaksikoilla ja neliköillä. Ratamelonta on ollut olympiaohjelmassa vuodesta 1936 lähtien. Lajissa on kaksi kanoottityyppiä: kajakki ja kanadalaiskanootti. Kajakkimelonta on kuitenkin Suomessa selvästi yleisempi. Suomessa lisensoituja ratamelonnan harrastajia on noin viisisataa. Lajia harrastetaan eniten Tampereen seudulla, josta löytyy Suomen mittapuulla eniten melontaseuroja.

Ratamelonta vaatii fyysistä kuntoa

Myös uintia ennen harrastanut Helmi siirtyi ratamelonnan pariin osittain sen haastavuuden vuoksi. Laji vaatii fyysistä kuntoa ja kestävyyttä, jossa erityisesti ylävartalo joutuu koetukselle. Melonnan vaativimpia matkoja ovat maratonmatkat ja kanto-osuudet, jolloin kanoottia kannetaan muutamia satoja metrejä melontaosuuksien välissä .Kanootti painaa maratonilla kahdeksan kiloa, joka on neljä kiloa vähemmän kuin ratakisoissa.

Helmi Ahonen harjoittelee lajiaan varten keskimäärin 18 tuntia viikossa ja tavoitteena on myös kansainväliset kilpailut. Hän osallistuu mm. Espanjassa harjoitusleirille ennen seuraavan kauden alkua. Erilaiset veden ja tuulen olosuhteet ovatkin kilpailujen haasteena, mutta Helmillä on kunnianhimoiset tavoitteet itsensä ylittämiseen.

Helmin kehittymistä ja harjoittelua voi seurata Instagramissa @helmi.ahonen.athlete


Alvarin Metalli