Alvarin Metalli - Showroom
Tyon-sankarit-Alvarin-Metalli-Showroom-Pasi-Kannisto-1

Seuraavaksi esittelyvuorossa konkarikalustoon kuuluva hitsaamon työnjohtaja Pasi Kannisto.

Tyon-sankarit-Alvarin-Metalli-Showroom-Pasi-Kannisto-2

Aina on hienosti hommat pelannut

Pasin työtarina alkoi koulunpenkiltä vuonna 1986. Silloin Alvarin Metallin piha oli täynnä rekiä ja vinssejä maatalouden tarpeisiin. ”Tietyillä tuotteilla on elinkaarensa” toteaa Pasi Kannisto muistellessaan aikoja, jolloin perunannostokoneita valmistettiin jopa 700 kpl kesässä.” ”Tiedä sitten, teinkö hyvän vaikutuksen vai oliko aika vaan otollinen, mutta TET-jaksolaisesta ja kesätyöläisestä lähtien olen ollut Alvarilla töissä”. Pasi valmistui ammattikoulusta talonrakentajaksi mutta hänestä tulikin siis metallimies. ”Työputken Alvarilla keskeytti vain 11 kuukauden pakollinen loma armeijassa”, kuten hän itse totesi.

”Meitä oli töissä Jukka ja Jorma Alvarin lisäksi 4 henkilöä ja siitä on kasvettu hyvää vauhtia”, Pasi kuvaa alkuaikoja. Vuodesta 2008 Pasi Kannisto on ollut hitsaamon työnjohtaja. ”Aina on hommat hienosti pelannut ja kommunikaatio on ollut mutkatonta”, Pasi kuvailee työyhteisöään.
Hän suositteleekin nuoria alalle, jolla saa tehdä näkyvää jälkeä käsillään. ”Monen mielikuva metalli-alasta on jässähtänyt 70-luvulle. Kun meille tulee opiskelijoita työssäoppimisjaksolle, he ovat yllättyneitä teknologian kehityksestä. Hitsaamossakin on käytössä viimosen päälle koneet ja laitteet työvaatteista lähtien”, Pasi innostuu kuvaamaan työpaikkaansa.

Pasi vastaa yhdessä hitsaamon esimies Pauli Niskalan kanssa paitsi hitsaamon laadunvalvonnasta ja prosessin kulusta, myös työntekijöiden koulutuksesta. Suurin osa asiakkaista vaatii todistukset hitsaajien ammattipätevyydestä, jota tarvitaan vaativien töiden ja erikoismetallien työstämiseksi. Katselmuskäytäntö on omavalvontaa, eli hitsaaja aika ajoin varmistaa ammattikaveriltaan, että tuote on tehty piirustusten mukaan. ” Minä toimin oikeastaan mentorina, neuvon ja opastan ja pidän kaverit tyytyväisinä. Osa on tehnyt töitä 10 vuotta, osa on vasta aloittanut mutta kaikkia pitää kohdella samanarvoisesti. Pitää olla kivaa kaikilla”, Pasi kertoo työstään. Joskus ei ennätä olemaan avuksi kaikille ja kiire kasvaa. Silloin Pasi rentoutuu ja laittaa kotona vinyylit soimaan. Musiikki vie miehen mennessään. Ja toinen on polkupyörä.

Tyon-sankarit-Alvarin-Metalli-Showroom-Pasi-Kannisto-3
Tyon-sankarit-Alvarin-Metalli-Showroom-Pasi-Kannisto-4

Sisällöntuotanto: JiPS Oy – Teksti: Raija Sundgrén, kuvitus Jari Sundgrén

Ota yhteyttä

 
Arttu Alvari - Alvarin Metalli
Arttu Alvari
Operatiivinen johtaja / Myynti
040 754 0388


Leena Jokiniemi - Alvarin Metalli
Leena Jokiniemi
Asiakasvastaava
040 352 9860Pauli Yli-Lankoski - Alvarin Metalli
Pauli Yli-Lankoski
Asiakasvastaava
040 149 3389Vesa Kujanpää - Alvarin Metalli
Vesa Kujanpää
Laatupäällikkö
040 832 8003Vesa Kujanpää - Alvarin Metalli
Toni Holmström
Projektivastaava
040 826 6448Alvarin Metalli Showroom

Prinkkiläntie 20
39965 Karviankylä

Puh. 02 544 6155

Y-tunnus: 0290727-1

Sähköposti:
office@alvarinmetalli.fi