Alvarin Metalli - Showroom
sandvik-success-stories-menestystarina-alvarin-metalli-showroom-1-1-

Tuotesuunnittelutukea, projektinhallintaa ja toiminnan läpinäkyvyyttä

sandvik-success-stories-menestystarina-alvarin-metalli-showroom-b

Hankintojen ja ulkoisten resurssien hallinnalla on erittäin merkittävä osa yrityksen menestykseen kansainvälisesti kasvavassa kaupassa. Sandvikille se tarkoittaa tavaroiden toimituksen ja koko palveluketjun optimointia. Toimitusketjun hallinta tähtää kokonaisvaltaiseen osaamiseen, laatuun ja kustannustehokkuuteen tavoitteena tuottaa lisäarvoa asiakkaalle.

Alvarin Metallin ja Sandvikin yhteistyö alkoi jo vuonna 2012, kun konepaja aktiivisen otteensa myötä sai jalansijan Sandvikin kumppanina. Avoin vuoropuhelu ja sopimus osapuolien välisistä toimintamalleista johti mm. konepajan 9001 laatujärjestelmän sertifiointiin. Patrick Karhun (Sourcing Engineer) työnkuvaan kuuluu toimittajayhteistyö, tarjouskyselyt ja hintaneuvottelut tiettyjen hankinnan kategorioiden osalta. Hän osallistuu aktiivisesti hankintaprosessien, raportoinnin ja hankinnanjärjestelmien kehitykseen, ylläpitoon ja jalkautukseen. ”Alvari ei ole tuottanut pettymystä, hyvin lähdettiin liikkeelle”, kertoo Patrick kokemuksistaan. ”Olemme oppineet luottamaan konepajaan, joka on Sandvikille tärkeä alihankittujen osien toimittaja. Konstruktiona monimutkaisten, hitsattavien ja koneistettavien osien laadun varmistaminen on vaikeaa. Isoissa sarjoissa työmenetelmiä voi hieroa, mutta kun kyse on pienistä sarjoista, massatyön vaikutusta ei ole. Alvarin Metallilla on kyky tehdä haastavia töitä, joiden toteuttamiseen vaaditaan ammattitaitoista väkeä”, Patrick toteaa.

NPD-projekti vahvistaa osapuolien yhteistyötä

Kymmenessä vuodessa yhteistyö on kasvanut pikku hiljaa. Nykytoiminta on mm. isojen kappaleiden koneistusta avaimet käteen -periaatteella. Sandvik työllistää Alvarin Metallia paljon, mutta siten myös osaaminen pysyy ajan tasalla. Tuotannon haasteena on kysynnän vaihtelu ja pienet sarjat, jolloin alihankkijan pitää olla joustava ja palveluhalukas. Sandvik on siksi ottanut kumppaninsa mukaan NPD-projektiin, jonka avulla hallitaan tuotekehitysprojektit ideavaiheesta loppuun asti. Alvari osallistuu mm. tiettyjen osien prototyyppien valmistukseen, joka vaatii yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa kokoonpanon ja laadun optimoimiseksi.. Siten konepaja auttaa tuotekehitystä ja antaa palautetta parempaan toteutukseen. Hyvässä prosessissa tunnistetaan etukäteen vaaran paikat valmistuksessa varsinkin, kun kyseessä ei ole bulkkituotteesta. Perinteisen alihankinta- ja sopimusvalmistajaroolin lisäksi konepaja tarjoaa Sandvikille palvelua, joka tähtää pienempiin valmistuskustannuksiin ja tuotteen parempaan toimivuuteen.

Onnistunut kommunikaatio helpottaa ostoja

Hankinnoilla on nykyisin tärkeä strateginen rooli yritysten toiminnassa ja on erittäin tärkeää löytää hyvät yhteistyötahot, jotka pystyvät toimittamaan halutut osat sopivilla toimitusehdoilla. Kaisa Hurske on ostajan roolissa melkein päivittäin yhteydessä konepajaan. Hänen tehtävänään on huolehtia siitä, että Sandvik saa tuotteiden valmistamiseen tarvitsemat oikeat osat ja komponentit oikeaan aikaan. ” Tietotaitoa löytyy ja toimitusvaiheista ilmoitetaan aktiivisesti”, kertoo Kaisa yhteistyöstä Alvari Metallin kanssa. ”Olen vasta muutaman vuoden toiminut ostajana mutta sekä Arttu Alvari että Pauli Yli-Lankoski ovat asiantuntijoita, joiden apuun voin luottaa”.

”Arttu Alvari on henkilönä valloittava persoona ja yrityksenä Alvarin Metalli on ketterä ja yhteistyökykyinen”, sanoo myös Riku Santala (SCM). Tavoitteena on lisätä kaikkien toimijoiden välistä kommunikointia ja siten alentaa kustannuksia, lisätä myyntiä ja tehostaa asiakaspalvelua. ”Nuorekkaana yrityksensä vetäjänä Arttu ymmärtää kauppaa ja palveluaspekti tukee kumppanuutta, joka on jalostunut yhteistyöksi. Alvarin avuja on myös kehitys valmistusmenetelmissä ja investoinnit konepajan työresursseihin”. Riku Santala korostaa myös luottamuksen tärkeyttä.

sandvik-success-stories-menestystarina-alvarin-metalli-showroom-c
Sandvik Mining and Rock Technology: Patrick Karhu, Kaisa Hurske ja Juhana Lemmetyinen Sandvikin Tampereen pääkonttorilta sekä taustalla historian havinaa 70-luvulta. ( laite ei enää tuotannossa 😉)

Tuote on sellainen kuin pitää ja tuntemus mahdollistaa ns.nopean hankinnan eli kun hinta ja toimitus on kohdallaan, jokaista tilausta ei tarvitse erikseen varmentaa sopimustoimittajan kanssa. Ostajalle etu tulee siitä, että toimijaa on helppo ja nopea käyttää. Alvari hoitaa tuotantoprosessia joustavasti ja kokonaistaloudellisesti varaosatoimituksista lähtien.

Turvallisuus, korkea teknologia, laatu ja tuottavuus

Työturvallisuus on tärkeä osa Sandvikin yrityskulttuuria ja samat tavoitteet siirtyvät myös toimittajille. Se merkitsee suoraa säästöä molemmille osapuolille, kun työtapaturmien riskit minimoidaan ja työntekijöiden sairauspoissaolot vähenevät.
”Sandvik sparraa toimittajiaan menetelmistä ja tavoitteista turvallisuuden eteen.
Se vaatii pitkäjänteistä työtä. Sandvikilla on usealla osastolla saavutettu taso 0 poissaoloon johtanutta tapaturmaa vuodessa, josta olemme erittäin ylpeitä”, kertoo Juhana Lemmetyinen (SM).

Osana kehittyvää yhteistyötä, Alvarin Metallin koko henkilökunta vieraili Sandvikilla tutustuen valmiisiin, loppuasiakkaalle toimitettaviin laitteisiin. He voivat olla ylpeitä omasta ammattitaidostaan ja kädenjäljestä, joka näkyy Sandvikin edistyksellisissä tuotteissa. Keskinäinen tuntemus ja arvostus lisää motivaatiota tuottaa korkealaatuista työtä kansainväliseen tarpeeseen.
Sandvikin uuden sukupolven tutkimuslaitteet keskittyvät korkeaan automaatioon, ergonomiaan, yksinkertaisempaan liikkuvuuteen ja parempaan näkyvyyteen. Turvallisuus huomioiden kuljettaja on paremmin suojattu hydraulisilta komponenteilta tuotavuutta ja tehokkuutta vaarantamatta.


Sandvik-konserni on maailman johtava kaivos- ja rakennusteollisuuden laitteiden ja työkalujen sekä teknisten ratkaisujen toimittaja. Sovellusalueita ovat kallionporaus, kallion leikkaaminen, murskaus ja seulonta, lastaus ja kuljetus, tunnelointi, louhinta ja murskaus sekä purku. Vuonna 2018 konsernilla oli noin 42 000 työntekijää yli 150 maassa ja sen myynti oli 100 miljardia Ruotsin kruunua.

Tutustu Sandvikiin: www.home.sandvik/fi/Sisällöntuotanto: JiPS Oy – Teksti: Raija Sundgrén, kuvitus Jari Sundgrén

Ota yhteyttä

 
Arttu Alvari - Alvarin Metalli
Arttu Alvari
Operatiivinen johtaja / Myynti
040 754 0388


Leena Jokiniemi - Alvarin Metalli
Leena Jokiniemi
Asiakasvastaava
040 352 9860Pauli Yli-Lankoski - Alvarin Metalli
Pauli Yli-Lankoski
Asiakasvastaava
040 149 3389Vesa Kujanpää - Alvarin Metalli
Vesa Kujanpää
Laatupäällikkö
040 832 8003Vesa Kujanpää - Alvarin Metalli
Toni Holmström
Projektivastaava
040 826 6448Alvarin Metalli Showroom

Prinkkiläntie 20
39965 Karviankylä

Puh. 02 544 6155

Y-tunnus: 0290727-1

Sähköposti:
office@alvarinmetalli.fi