Alvarin Metalli - Showroom
junttan-success-stories-menestystarina-alvarin-metalli-showroom_2

Raskasta terästä ja järeät järkäleet

Alvarin Metalli valmistaa Junttanille hitsattuja ja koneistettuja osia, hydraulijärkäleitä sekä iskutyynyjä ja pesiä. Pikkuhiljaa liikevaihto on kasvanut vuodesta 2013, jolloin ensimmäinen Junttanin tilaus oli 1000 kg vetokaulus. Vuonna 2007 suunnitellun tuotteen valmistus jatkuu edelleen, sillä tyypillisesti lopputuotteen elinkaari on jopa 30 vuotta. Vuosittain Junttan valmistuttaa noin 50 kpl paalutuskonetta ja 20 kpl järkälettä, yleensä yhden kappaleen tuotantoerissä.

Enemmän kumppanuutta kuin toimittajasuhde

Alvarin Metalli on Junttanille merkittävä toimittaja. Yhteistyö on enemmänkin kumppanuus kuin pelkkä toimittajasuhde. Koska toimivan suhteen luominen kestää kauan ja toimittajan valinta on monivaiheinen prosessi, kerran valittu kumppani
on pitkälti lukittu kumppani.

”Ei ole kannattavaa poimia vain rusinat pullasta ja hetken päästä etsiä taas uutta toimittajaa, seurauksena voi olla kalliit palikat”, kertoo ostopäällikkö Saku Korhonen. ”Toki ollaan koko ajan hereillä ja seurataan suhteen kehitystä mutta sujuvaan tuotantoprosessiin kuuluu, että sovitut säännöt ja toimintatavat pitävät.”
Kumppanuus on keskinäistä viestin vaihtoa ja toistuvaa työtä, aina koeponnistuksesta normaaliin tuotantoon. Alvarin metallilla on myös vahva rooli Junttanin suunnittelu- ja laatuosaston tuoteprosessissa. Uuden protomallin synty vaatii myös konepajalta yksityiskohtien hiomista ja tuotantomenetelmien kehitystä.

Yhteistyön kulmakivet korostuvat hätäpaniikissa

Markku Huotari vastaa Junttanin raskaiden teräsrakenteiden hankinnasta ja ostosta. Hän on päivittäin yhteydessä konepajaan ja tietää, kuinka paljon neuvottelua, järjestelyä ja myös parannusehdotuksia valmistusteknologiaan tilanteet toisinaan vaativat. ”Toimittaja-aikataulu on yhteistyön kulmakivi. Lopputuotteen syntyyn vaikuttaa asiakkaan paalutustyön laatu. Mm. maaperä ja tuotespesifiointi tehdään vasta viime hetkillä ennen toimitusta. Siksi toimittajalta vaaditaan nopeita liikkeitä ja joustavuutta aikataulun pitämiseksi. Kun toimittaja tuntee tuotteet, pystytään myös tekemään ennakoivaa työtä toimitussaikataulua silmälläpitäen.

Tiedonkulku toimii Alvarin ja Junttanin välillä hyvin. Tämä korostuu silloin, kun toimitukseen syystä tai toisesta vaikuttaa kaikki katastrofin ainekset. Yllätyksiä tulee aina ja ne tulevat myös Alvarille. Konepajalta vaaditaan siis joustavuutta ja ketteryyttä. ”Vakiovirtaan pyritään ja 80-90% siihen päästään, mutta nopea reakointikyky on Alvarin etu silloin, kun on hätäpaniikki. Normaali toimitusaika valmiista tuotekuvista on n. 6-8 viikkoa, mutta vaativiakin tuotteita on onnistunut jopa reilussa 2 viikossa. Ei ole kuitenkaan hyvä, jos kumppanuus rakennetaan vain joustoon ja rajojen paukkumiseen. Sisäänrakennettu ajatusmalli on, että yhteistyöstä hyötuu molemmat osapuolet”, Saku Korhonen toteaa.

Yhteistoiminta poikkeustilanteissa

Ruuhkatoimituksia varten Alvari tekee puolivalmisteita varmuusvarastoon vaikka tuotteen kotiinkutsu olisi 3 kk tilauksesta. Myös silloin on töiden ennakointi ja joustavuus avainasemassa. Näin pystytään pitämään kokonaiskustannuksetkin hyvällä tasolla molemmin puolin. Markku Huotari voi luottaa kumppaniinsa myös poikkeustilanteessa. Esimerkkinä hätätapaus, jolloin työstettävä kappale jäi konerikon vuoksi kiinni työstökoneeseen.

Alvarin reagointi tilanteessa oli välitön. Yön aikana keskeneräinen kappale irrotettiin ja toimitettiin työstöön Junttanin omaan konepajaan vaikka seuraavana päivänä Alvarin omakin tuotanto oli taas kunnossa. Laite toimitettiin asiakkaalle ajoissa.

Yhteistyön jatkuva kehittäminen

Päivittäisen keskustelun ja tilanneraporttien lisäksi hyvä yhteistyö edellyttää tiukkaa tilausten valvontaa ja mm. tilausvahvistuksia. Junttan ostotiimi järjestää toimittajapäiviä, jolloin yleisesti vaihdetaan kuulumisia ja keskustellaan alan näkymistä, toimitusajoista, kapasiteetista ja uuden teknologian tuomista mahdollisuuksista.

Alvarin Metalli investoi teknologiaan ja kehittää toimitilojansa parhaan mahdollisen tuotantoprosessin saavuttamiseksi. Uuden teknologian ja ammattitaidon myötä Alvari pystyy myös tarjoamaan Junttanille tehokkaan työstötavan ja tuotteen laaduun.


Alvarin Metalli toimittaa Junttanille hitsattuja ja koneistettuja osia, hydraulijärkäleitä sekä iskutyynyjä ja pesiä.

Tuote-esimerkki: Junttan PMx20

  • iskujärkälettä varten voimayksikön runko
  • isot voimat kestävä merkittävä osa
  • vaativaa konepajaosaamista

Esitteet:
Pile Driving Rig – PMx20 (.pdf)

Junttan – Hammers brochure (.pdf)


Junttan Oy suunnittelee ja valmistaa hydraulisia paalutuslaitteita. Junttanin tuotevalikoima koostuu maailman johtavista lyöntipaalutuskoneista, monikäyttö- ja porauskoneista, stabilointikoneista sekä hydraulijärkäleistä, kairoista ja voimayksiköistä. Jokaisella rakennushankkeella on omat erityispiirteensä, ja maaperä vaikuttaa olennaisesti siihen, kuinka paalutus olisi paras toteuttaa. Junttanin paalutuslaitteet ovat asiakaskohtaisia ja spesifioitu käyttötarkoitukseensa.

Junttan on Keski-Euroopan ainoa toimija alallaan ja on koko mantereen johtava yritys tietyissä työmenetelmissä. Tavoitteena yrityksellä on entisestään lisätä globaalia läsnäoloaan. Junttanin pääpaikka, valmistus ja tuotantoyksikkö on Kuopiossa, Hyvinkäällä on varaosa- ja after sale-toiminnot. Lisäksi Junttanilla on 4 tytäryhtiötä maailmalla.

Lyöntipaalutus tunnetaan ympäristöystävällisenä menetelmänä, jonka aiheuttama ekologinen jalanjälki on mahdollisimman pieni paalun prosessointiketjun minimaalisten piilovaikutusten ansiosta. Nopea paalutus ilman maa-aineksen poiston tarvetta ja vähäinen apukoneiden tarve varmistavat osaltaan sen, että lyöntipaalutus on sekä kustannustehokas että ympäristön kannalta mainio tapa paaluttaa.

Lyöntipaalutuksessa esivalmistettu, määrämittainen, valetusta betonista, teräksestä tai puusta tehty paalu nostetaan pystyyn ja asennetaan maahan iskemällä hydraulisella järkäleellä paalun yläpäähän. Paalun alapää eli kärki syrjäyttää edetessään maa-ainesta maahan upotettavan paalun ympäriltä.

Tutustu Junttaniin: www.junttan.fiSisällöntuotanto: JiPS Oy – Teksti: Raija Sundgrén, kuvitus Jari Sundgrén

Ota yhteyttä

 
Arttu Alvari - Alvarin Metalli
Arttu Alvari
Operatiivinen johtaja / Myynti
040 754 0388


Leena Jokiniemi - Alvarin Metalli
Leena Jokiniemi
Asiakasvastaava
040 352 9860Pauli Yli-Lankoski - Alvarin Metalli
Pauli Yli-Lankoski
Asiakasvastaava
040 149 3389Vesa Kujanpää - Alvarin Metalli
Vesa Kujanpää
Laatupäällikkö
040 832 8003Vesa Kujanpää - Alvarin Metalli
Toni Holmström
Projektivastaava
040 826 6448Alvarin Metalli Showroom

Prinkkiläntie 20
39965 Karviankylä

Puh. 02 544 6155

Y-tunnus: 0290727-1

Sähköposti:
office@alvarinmetalli.fi